BLIND
interdisciplinair online tijdschrift   | BLIND 36
BLIND 36 - Midden-Oosten
sluiten

Hoofdredactie

Annefleur Langedijk


Redactie

Annefleur Langedijk
Benjamin Baars
Esther Visser
Inga Aarts
Maaike Spaans
Nikki Emmerik
Wouter van der Horst


Redactieraad

dr. B. Kruithof
drs. L.U. Wenting
drs. M. Keestra
drs. S. Sitalsing
dr. W.E.J.M. Ghijsen


klik hier voor huidige redactie

Huidige redactie

Terug    |   Over de site    |   Information in English    |   Vacatures

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Annefleur Langedijk, hoofdredacteur
Esther Visser, promotie & penningmeester
Benjamin Baars, Inga Aarts, Maaike Spaans, Nikki Emmerik en Wouter van der Horst, algemeen redactielid
Boudewijn van den Berg, webmaster

Annefleur Langedijk is derdejaars student Bio-medische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Het belangrijkste vlak waarin Annefleur zich graag verdiept binnen haar studie is infectieziekten. Momenteel volgt ze een immunologische minor aan de Vrije Universiteit. Annefleur heeft van jongs af aan al de ambitie om iets met journalistiek te doen en ziet in Blind het perfecte huwelijk tussen haar wetenschappelijke achtergrond en passie voor schrijven. Het leuke aan interdisciplinariteit vindt ze dat je tot de meest interessante ideeën komt als je de gedachten uit meerdere disciplines met elkaar verbindt. Annefleur is de hoofdredacteur van Blind. In deze functie combineert ze haar organisatorische eigenschappen met veel plezier met creativiteit en vooruitstrevendheid.

Benjamin Baars is student Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen deze opleiding volgt hij de specialisatie Politieke Theorie & Gedrag. Vanuit fascinatie voor de menselijke aard en de maatschappij besluit hij de minor Praktische Filosofie te doen waar hij zo in opgaat dat hij meer vakken volgt dan nodig. Na een jaar reizen, raakte hij geïnteresseerd in culturen en internationale betrekkingen waardoor hij besloot zijn focus binnen zijn studie iets te verleggen. Dit is tekenend voor Benjamin: hij heeft veel en snel wisselende interesses waar hij vervolgens alles van wil weten. Hij heeft gemerkt dat er weinig samenwerking is tussen wetenschappers uit de verschillende disciplines. Als algemeen redactielid van Blind zal hij proberen om verschillende wetenschappelijke visies rondom belangrijke onderwerpen samen te brengen.

Esther Visser is 23 lentes jong en pas begonnen aan de interdisciplinaire onderzoeksmaster Brain & Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbinnen richt ze zich op de Behavioural Neuroscience, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in hoe hersencellen gedrag faciliteren en wat hierin misgaat bij verscheidene psychopathologieën. Omdat Esther zich hiermee bevindt op het razend interessante snijvlak van de neurobiologie en menselijk gedrag, is een interdisciplinaire aanpak essentieel. Naast liefhebber van psychopathologieën is ze ook ook een fanatieke sportfan, heeft ze een ongezouten mening over menig politieke kwestie en heeft ze een passie voor schrijven. Binnen Blind combineert Esther dit alles en is ze naast algemeen redactielid ook hoofd Promotie (dus like, retweet en volg ons allen!) en beheert ze de kasstromen als kraakverse Penningmeester!

Inga Aarts is studente in de onderzoeksmaster Child Development & Education aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen deze master richt zij zich op de Child Development (pedagogiek) kant, waarbij haar interesse vooral uitgaat naar klinische onderwerpen, fysiologie en biologische achtergrond. Ze heeft een interdisciplinaire bachelor gedaan, waarbij ze vakken uit de psychobiologie en religiestudies gevolgd heeft. Binnen Blind is ze algemeen redactielid.

Maaike Spaans zit in de afrondingsfase van haar interdisciplinaire bachelor Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarbinnen richt ze zich op Internationale Betrekkingen, Inlichtingenstudies en Conflictstudies. Ze is geïnteresseerd in inlichtingen- en veiligheidsdiensten en terrorismebestrijding en hieraan verbonden maatschappelijke vraagstukken. Binnen Blind gaat ze enthousiast aan de slag als algemeen redactielid waarbij ze actualiteit en wetenschap aan elkaar wil verbinden.

Nikki Emmerik volgt op dit moment de Research Master MPA (Management, Policy-Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences) aan de Vrije Universiteit. Haar interesses liggen vooral rondom het beleid van de gezondheidszorg. Mensen laten prikkelen over onderwerpen in de gezondheidszorg is iets wat haar uitdaagt. Aangezien gezondheid belangrijk is binnen elk denkbaar aspect, past dit goed binnen de interdisciplinariteit van Blind. Als algemeen redactielid binnen Blind hoopt ze hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Wouter van der Horst volgt de docentopleiding Geschiedenis aan Hogeschool Inholland en werkt als Jr. Medewerker Onderwijs bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Geschiedenis, kunst en het onderwijs hebben zijn belangstelling. In het geschiedenisonderwijs wordt tegenwoordig meer en meer de brug geslagen naar andere vakken binnen het domein Mens & Maatschappij. Er is steeds meer sprake van ‘vakoverstijgend leren’. Interdisciplinariteit binnen het onderwijs is daarom een belangrijker begrip. Wouter is algemeen redactielid bij Blind.

Boudewijn van den Berg heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een groot deel van zijn werkende leven besteed aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, in casu Meertens Instituut en het interdisciplinaire Netherlands Institute for Advanced Studies. Boudewijn is voor dit moment de webmaster van Blind en heeft op basis van de bestaande structuur de site en het uiterlijk licht aangepast.

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures