37    Angst

Interview: Het grensvlak van angst
Annefleur Langedijk

Not afraid
Maaike Spaans

Angst in relatie tot Behavioural Economics
Arjan den Besten

Safety First! Novel therapeutic target for PTSD
Esther Visser

Interview: Angst bij kinderen
Inga Aarts

Kierkegaard over angst
Andries Visser

Help! Ik durf niet te bewegen!?
Trijntje Albada

Shellshock
Vincent Noppe

Column: De bijna vergeten aspecten van angst
Gerrit Glas

colofon  issn 1879-8144  17 februari 2015


               Over   

BLIND
 interdisciplinair online tijdschrift    
alle edities       
Angst


zoeken + vakgebieden       

random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       
BLIND 37 - Angst
sluiten

Hoofdredactie

Annefleur Langedijk


Redactie

Annefleur Langedijk
Benjamin Baars
Esther Visser
Inga Aarts
Maaike Spaans
Nikki Emmerik
Wouter van der Horst


Redactieraad

dr. B. Kruithof
drs. L.U. Wenting
drs. M. Keestra
drs. S. Sitalsing


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Huidige redactie

Terug    |   Over de site    |   Information in English    |   Vacatures

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Redactie

Annefleur Langedijk, hoofdredacteur
Esther Visser, promotie & penningmeester
Inga Aarts, Nikki Emmerik, algemeen redactielid
Boudewijn van den Berg, webmaster

Redactieraad

dhr. dr. B. (Bernard) Kruithof - Docent bij Algemene Sociale Wetenschappen en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies
dhr. prof. dr. F.P.I.M. (Frank) van Vree - Decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam
mw. drs. L.U. (Lucy) Wenting - Directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (Universiteit van Amsterdam)
dhr. dr. M. (Machiel) Keestra - Assistent professor bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en docent
mw. drs. S. (Sheila) Sitalsing - Journalist en nieuwscolumnist bij de Volkskrant

Annefleur Langedijk is derdejaars student Bio-medische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Het belangrijkste vlak waarin Annefleur zich graag verdiept binnen haar studie is infectieziekten. Momenteel volgt ze een immunologische minor aan de Vrije Universiteit. Annefleur heeft van jongs af aan al de ambitie om iets met journalistiek te doen en ziet in Blind het perfecte huwelijk tussen haar wetenschappelijke achtergrond en passie voor schrijven. Het leuke aan interdisciplinariteit vindt ze dat je tot de meest interessante ideeën komt als je de gedachten uit meerdere disciplines met elkaar verbindt. Annefleur is de hoofdredacteur van Blind. In deze functie combineert ze haar organisatorische eigenschappen met veel plezier met creativiteit en vooruitstrevendheid.

Esther Visser is 23 lentes jong en pas begonnen aan de interdisciplinaire onderzoeksmaster Brain & Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbinnen richt ze zich op de Behavioural Neuroscience, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in hoe hersencellen gedrag faciliteren en wat hierin misgaat bij verscheidene psychopathologieën. Omdat Esther zich hiermee bevindt op het razend interessante snijvlak van de neurobiologie en menselijk gedrag, is een interdisciplinaire aanpak essentieel. Naast liefhebber van psychopathologieën is ze ook ook een fanatieke sportfan, heeft ze een ongezouten mening over menig politieke kwestie en heeft ze een passie voor schrijven. Binnen Blind combineert Esther dit alles en is ze naast algemeen redactielid ook hoofd Promotie (dus like, retweet en volg ons allen!) en beheert ze de kasstromen als kraakverse Penningmeester!

Inga Aarts is studente in de onderzoeksmaster Child Development & Education aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen deze master richt zij zich op de Child Development (pedagogiek) kant, waarbij haar interesse vooral uitgaat naar klinische onderwerpen, fysiologie en biologische achtergrond. Ze heeft een interdisciplinaire bachelor gedaan, waarbij ze vakken uit de psychobiologie en religiestudies gevolgd heeft. Binnen Blind is ze algemeen redactielid.

Nikki Emmerik volgt op dit moment de Research Master MPA (Management, Policy-Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences) aan de Vrije Universiteit. Haar interesses liggen vooral rondom het beleid van de gezondheidszorg. Mensen laten prikkelen over onderwerpen in de gezondheidszorg is iets wat haar uitdaagt. Aangezien gezondheid belangrijk is binnen elk denkbaar aspect, past dit goed binnen de interdisciplinariteit van Blind. Als algemeen redactielid binnen Blind hoopt ze hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Boudewijn van den Berg heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een groot deel van zijn werkende leven besteed aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, in casu Meertens Instituut en het interdisciplinaire Netherlands Institute for Advanced Studies. Boudewijn is voor dit moment de webmaster van Blind en heeft op basis van de bestaande structuur de site en het uiterlijk licht aangepast.

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures