35    Grenzeloos

Blind viert 10-jarig bestaan met essaywedstrijd
Annefleur Langedijk

Onbegrensde informatie
Emma Boumans

Why you would wish to speak Greek
Rosa van Gool

Waar ligt de grens tussen man en vrouw?
Nina van Bruggen
- 2 reacties

Van stoepkrijt tot chemisch schoongewassen viscose draad
Angelique van ‘t Veer

Beeldreportage: Uitreikingsavond
BLIND

Column: Sunday Worship in Alabama
Amani Maihoub

colofon  issn 1879-8144  15 juli 2014

Alle edities   Vakgebieden            
English   Over Blind       Vacatures
Volg ons:               
© 2004–2019 Blind    disclaimer   cookies

 

BLIND
35
 online interdisciplinair tijdschrift  
BLIND 35
alle edities      zoeken + vakgebieden       random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       

Het 10-jarig bestaan van Blind werd donderdag 12 juni feestelijk gevierd met de prijsuitreiking van de essaywedstrijd. Verschillende sprekers feliciteerden Blind met het jubileum en vertelden over interdisciplinariteit, het thema Grenzeloos en de oprichting van het tijdschrift. Tevens werden de prijzen uitgereikt aan de drie beste essays. Een uitgebreid verslag van de avond is hier te vinden:


Lees het artikel

BLIND 35 - Grenzeloos
sluiten

Hoofdredactie

Inga Aarts
Annefleur Langedijk


Redactie

Inga Aarts
Annefleur Langedijk
Daniel Doodkorte
Nikki Emmerik
Wouter van der Horst


Redactieraad

dr. W.E.J.M. Ghijsen
drs. Machiel Keestra
dr. Bernard Kruithof
drs. S. Sitalsing
drs. L.U. Wenting


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Blind viert 10-jarig bestaan met essaywedstrijd

              
alle bijdragen van deze auteur
korte inleiding & meer over de auteur
all articles by this author
short intro & about the author
artikel door Annefleur Langedijk

Het 10-jarig bestaan van Blind werd donderdag 12 juni feestelijk gevierd met de uitreiking van de prijzen van de essaywedstrijd. Vanaf 19.30 uur liep de theaterzaal in het CREA Café langzaam vol met deelnemers, (oud-) redactieleden, docenten, vrienden, familie en andere geïnteresseerden. De uitreiking werd uitbundig geopend door de twee presentatoren en tevens redactieleden van Blind: Wouter van der Horst en Annefleur Langedijk.

Na het welkomswoord was het tijd voor een speech van dr. Machiel Keestra over "interdisciplinariteit".Hij nam het publiek mee in de geschiedenis van de interdisciplinaireit en bracht ons op de hedendaagse kijk op het begrip. Keestra sloot af met: "Interdisciplinariteit zonder disciplinariteit is leeg, maar disciplinariteit zonder interdisciplinairteit is blind." De combinatie van interdisciplinariteit en disciplinariteit is hetgeen dat Blind tot een succes maakt, aldus Keestra.

Na deze interessante voordracht was het dr. Bernard Kruithof zijn beurt om iets te vertellen over het thema "Grenzeloos". Kruithof liet op een komische wijze het publiek zien dat het thema Grenzeloos bestaat uit zoveel meer dan je in eerste instantie zou denken. In de zaal werd er flink gelachen om de humoristische opvatting van het thema door Kruithof.

Vervolgens kwam Arno Verweij, die mede betrokken was bij de oprichting van Blind, de geschiedenis en het onstaan van Blind toelichten. Hij nam ons mee door de afgelopen 10 jaar Blind en vertelde tevens over het creatieve procces achter het huidige logo.

Hierna was het tijd voor de daadwerkelijke prijsuitreiking! Prof. dr. Karel van Dam mocht als afgevaardige van de jury, bestaande uit dr. Machiel Keestra, Jim Jansen, dr. Jan van Maarseveen en Van Dam zelf, het juryrapport van de drie beste essays verkondingen en de prijzen uitreiken aan de winnaars.


De eerste prijs ging naar Emma Boumans met haar essay "Onbegrensde Informatie".

Tevens maakte Van Dam de overige publicaties van essays in Blind bekend. Het juryrapport was gedetailleerd en scherp, maar vooral lovend en positief verrast over de kwaliteit van de essays. Emma Boumans ging er vandoor met de eerste prijs, bestaande uit een prijzenpakket en het welbegeerde prijzengeld. Het prijzenpakket bestond uit een aantal tijdschriften van de Quest met betrekking op het thema Grenzeloos en het boek En dan nog iets van Paulien Cornelisse. Rosa van Gool en Nina van Bruggen werden tevens beloond met een prijzenpakket voor de tweede en derde plaats.

Na de bekendmaking van de beste essays en de feestelijke uitreiking van de prijzen was het tijd voor een blik in de toekomst van Blind. Namens de redactie presenteerde Inga Aarts het nieuwe logo en de plannen voor de nieuwe website. Het logo, ontworpen door Nikki Ritmeijer, en de nieuwe website, initiatief van webmaster Boudewijn van den Berg, zorgden voor veel enthousiaste reacties uit de zaal. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel.

Blind wil graag de volgende mensen bedanken voor hun inzet voor de essaywedstrijd, allereerst de volledige redactie: Annefleur Langedijk, Daniel Doodkorte, Inga Aarts, Nikki Emmerik en Wouter van der Horst. Daarna wil Blind de redactieraad bedanken voor hun ideeën en tips. Verder wil Blind de juryleden prijzen voor hun inzet en het vakkundig beoordelen van de essays, wat niet altijd een makkelijke taak was. Tevens willen wij de sponsoren bedanken: Stichting Toekenningen, het Instituut voor Interdisciplinaire Studies, Quest en Uitgeverij Atlas Contact. Ook gaat onze dank uit naar Boudewijn van den Berg en Nikki Ritmeijer, voor het meedenken over de toekomst van Blind in visuele zin. Als laatste is onze dank aan alle deelnemers. Wij feliciteren de winnaars met hun geweldige prestatie!

Voor een impressie van de avond klik hier voor nog enkele foto's.


of lees verder in

of deel

                   

Reageren
De redactie behoudt zich het recht voor om reacties in te korten of te verwijderen indien daar reden toe is.


           Alle edities   Vakgebieden  
             
Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities en activiteiten van Blind? Meldt u aan voor onze digitale nieuwsbrief:Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor toezending van de e-mail met de links naar de nieuwe editie. Het adres staat opgeslagen bij MailChimp. MailChimp hanteert een eigen privacybeleid waarmee u instemt als u zich abonneert op onze nieuwsbrief. Elke nieuwsbrief toont een link waarmee toezending kan worden gestopt. Om uw adres eventueel nog te laten verwijderen uit het opzeggingenbestand stuurt u een e-mail aan redactie@ziedaar.nl.