Blind viert 10-jarig bestaan met essaywedstrijd

Blind viert 10-jarig bestaan met essaywedstrijd

Het 10-jarig bestaan van Blind werd donderdag 12 juni feestelijk gevierd met de uitreiking van de prijzen van de essaywedstrijd. Vanaf 19.30 uur liep de theaterzaal in het CREA Café langzaam vol met deelnemers, (oud-) redactieleden, docenten, vrienden, familie en andere geïnteresseerden. De uitreiking werd uitbundig geopend door de twee presentatoren en tevens redactieleden van Blind: Wouter van der Horst en Annefleur Langedijk.

Na het welkomswoord was het tijd voor een speech van dr. Machiel Keestra over “interdisciplinariteit”.

Hij nam het publiek mee in de geschiedenis van de interdisciplinaireit en bracht ons op de hedendaagse kijk op het begrip. Keestra sloot af met: “Interdisciplinariteit zonder disciplinariteit is leeg, maar disciplinariteit zonder interdisciplinairteit is blind.” De combinatie van interdisciplinariteit en disciplinariteit is hetgeen dat Blind tot een succes maakt, aldus Keestra.

Na deze interessante voordracht was het dr. Bernard Kruithof zijn beurt om iets te vertellen over het thema “Grenzeloos”. Kruithof liet op een komische wijze het publiek zien dat het thema Grenzeloos bestaat uit zoveel meer dan je in eerste instantie zou denken. In de zaal werd er flink gelachen om de humoristische opvatting van het thema door Kruithof.

Vervolgens kwam Arno Verweij, die mede betrokken was bij de oprichting van Blind, de geschiedenis en het onstaan van Blind toelichten. Hij nam ons mee door de afgelopen 10 jaar Blind en vertelde tevens over het creatieve procces achter het huidige logo.

Hierna was het tijd voor de daadwerkelijke prijsuitreiking! Prof. dr. Karel van Dam mocht als afgevaardige van de jury, bestaande uit dr. Machiel Keestra, Jim Jansen, dr. Jan van Maarseveen en Van Dam zelf, het juryrapport van de drie beste essays verkondingen en de prijzen uitreiken aan de winnaars.

De eerste prijs ging naar Emma Boumans met haar essay “Onbegrensde Informatie”.

Tevens maakte Van Dam de overige publicaties van essays in Blind bekend. Het juryrapport was gedetailleerd en scherp, maar vooral lovend en positief verrast over de kwaliteit van de essays. Emma Boumans ging er vandoor met de eerste prijs, bestaande uit een prijzenpakket en het welbegeerde prijzengeld. Het prijzenpakket bestond uit een aantal tijdschriften van de Quest met betrekking op het thema Grenzeloos en het boek En dan nog iets van Paulien Cornelisse. Rosa van Gool en Nina van Bruggen werden tevens beloond met een prijzenpakket voor de tweede en derde plaats.

Na de bekendmaking van de beste essays en de feestelijke uitreiking van de prijzen was het tijd voor een blik in de toekomst van Blind. Namens de redactie presenteerde Inga Aarts het nieuwe logo en de plannen voor de nieuwe website. Het logo, ontworpen door Nikki Ritmeijer, en de nieuwe website, initiatief van webmaster Boudewijn van den Berg, zorgden voor veel enthousiaste reacties uit de zaal. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel.

Blind wil graag de volgende mensen bedanken voor hun inzet voor de essaywedstrijd, allereerst de volledige redactie: Annefleur Langedijk, Daniel Doodkorte, Inga Aarts, Nikki Emmerik en Wouter van der Horst. Daarna wil Blind de redactieraad bedanken voor hun ideeën en tips. Verder wil Blind de juryleden prijzen voor hun inzet en het vakkundig beoordelen van de essays, wat niet altijd een makkelijke taak was. Tevens willen wij de sponsoren bedanken: Stichting Toekenningen, het Instituut voor Interdisciplinaire Studies, Quest en Uitgeverij Atlas Contact. Ook gaat onze dank uit naar Boudewijn van den Berg en Nikki Ritmeijer, voor het meedenken over de toekomst van Blind in visuele zin. Als laatste is onze dank aan alle deelnemers. Wij feliciteren de winnaars met hun geweldige prestatie!

Voor een impressie van de avond klik hier voor nog enkele foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *