39    Mix & Match

Wat is interdisciplinariteit?
Willem Frankenhuis

'As long as we stay with the horse we can keep our society'
Hanneke Posthumus

Ruimte en feng shui
Nina Elshof

Statines: zegen of vloek?
Jorine Zandhuis en Martijn van Zwieten

Het onbekende in de wiskunde
Ronald Meester

Nog net geen sletje
Sylvia M. Holla

Seks en de wet
Gert Hekma

Over eten & koken: op het snijvlak van keuken en wetenschap
Annette Lavrijsen

colofon  issn 1879-8144  18 juni 2015

Alle edities   Vakgebieden            
            Over   

BLIND
 online interdisciplinair tijdschrift
Mix & Match
alle edities      zoeken + vakgebieden       random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       
BLIND 39 - Mix & Match
sluiten

Hoofdredactie

Annefleur Langedijk


Redactie

Annefleur Langedijk
Inga Aarts
Esther Visser
Vince de Jong
Will van Houten

Fotoillustraties
Tiziana Nespoli


Redactieraad

dr. B. Kruithof
prof. dr. F. van Free
drs. L. Wenting
drs. M. Keestra
drs. S. Sitalsing


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Huidige redactie

Terug    ·   Over de site    ·   In English    ·   Vacatures

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Redactie

Annefleur Langedijk, hoofdredacteur
Esther Visser, promotie & penningmeester
Inga Aarts, Will van Houten, algemeen redactielid
Vince de Jong, acquisitie
Boudewijn van den Berg, webmaster

Redactieraad

dhr. dr. B. (Bernard) Kruithof - Docent bij Algemene Sociale Wetenschappen en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies
dhr. prof. dr. F.P.I.M. (Frank) van Vree - Decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam
mw. drs. L.U. (Lucy) Wenting - Directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (Universiteit van Amsterdam)
dhr. dr. M. (Machiel) Keestra - Assistent professor bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en docent
mw. drs. S. (Sheila) Sitalsing - Journalist en nieuwscolumnist bij de Volkskrant

Annefleur Langedijk is derdejaars student Bio-medische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Het belangrijkste vlak waarin Annefleur zich graag verdiept binnen haar studie is infectieziekten. Momenteel volgt ze een immunologische minor aan de Vrije Universiteit. Annefleur heeft van jongs af aan al de ambitie om iets met journalistiek te doen en ziet in Blind het perfecte huwelijk tussen haar wetenschappelijke achtergrond en passie voor schrijven. Het leuke aan interdisciplinariteit vindt ze dat je tot de meest interessante ideeën komt als je de gedachten uit meerdere disciplines met elkaar verbindt. Annefleur is de hoofdredacteur van Blind. In deze functie combineert ze haar organisatorische eigenschappen met veel plezier met creativiteit en vooruitstrevendheid.

Esther Visser is 23 lentes jong en pas begonnen aan de interdisciplinaire onderzoeksmaster Brain & Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbinnen richt ze zich op de Behavioural Neuroscience, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in hoe hersencellen gedrag faciliteren en wat hierin misgaat bij verscheidene psychopathologieën. Omdat Esther zich hiermee bevindt op het razend interessante snijvlak van de neurobiologie en menselijk gedrag, is een interdisciplinaire aanpak essentieel. Naast liefhebber van psychopathologieën is ze ook ook een fanatieke sportfan, heeft ze een ongezouten mening over menig politieke kwestie en heeft ze een passie voor schrijven. Binnen Blind combineert Esther dit alles en is ze naast algemeen redactielid ook hoofd Promotie (dus like, retweet en volg ons allen!) en beheert ze de kasstromen als kraakverse Penningmeester!

Inga Aarts is studente in de onderzoeksmaster Child Development & Education aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen deze master richt zij zich op de Child Development (pedagogiek) kant, waarbij haar interesse vooral uitgaat naar klinische onderwerpen, fysiologie en biologische achtergrond. Ze heeft een interdisciplinaire bachelor gedaan, waarbij ze vakken uit de psychobiologie en religiestudies gevolgd heeft. Binnen Blind is ze algemeen redactielid.

Vince de Jong is 23 jaar en net klaar met de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen. Interdisciplinariteit staat binnen deze studie centraal, waarbij Vince zich vooral heeft toegespitst tot de sociologische discipline. De master Sociologie zal dan ook snel volgen, waarbij hij voornamelijk geïnteresseerd is in Urban Sociology; gericht op de verstedelijking van de samenleving. Verder streeft Vince naar het onderzoeken van relevante en interessante fenomenen. Als algemeen redadactielid bij Blind hoopt hij dan ook zijn journalistieke vaardigheden verder te ontwikkelen, zodat bijzondere wetenschappelijke fenomenen ook beschikbaar worden voor een breder publiek. Daarnaast verzorgt Vince de acquisitie van fondsen voor de continuïteit van Blind.

Will van Houten is freelance corrector, ze zorgt voor lekker leesbare en foutloze teksten in Blind. Ze is nieuwsgierig naar alle hoeken van de wetenschap, vooral waar die elkaar raken.

Boudewijn van den Berg heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een groot deel van zijn werkende leven besteed aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, in casu Meertens Instituut en het interdisciplinaire Netherlands Institute for Advanced Studies. Boudewijn is voor dit moment de webmaster van Blind en heeft op basis van de bestaande structuur de site en het uiterlijk licht aangepast.

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities en activiteiten van Blind? Meldt u dan gratis aan voor onze digitale nieuwsbrief: