41    Geheim

Quantumcomputers: het maken en breken van geheimschrift
Ronald de Wolf

Doen dieren aan geheimhouding?
Jan van Hooff

Internet of Things
Britt van Breda, Manon Oostveen
- 2 reacties

Kan een hersenscanner onze geheime gedachten lezen?
Sandra van Aalderen, Nienke van Atteveldt en Meike Grol

Dark matter
Fabio Zandanel

Transparantie en het vertrouwen in de politiek
Tom van der Meer

Column: Beter zinnig geheim dan onzinnig geheimzinnig
Raymond

colofon  issn 1879-8144  22 december 2015

Alle edities   Vakgebieden            
            Over       Vacatures

BLIND
 online interdisciplinair tijdschrift
Geheim
alle edities      zoeken + vakgebieden       random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       
BLIND 41 - Geheim
sluiten

Hoofdredactie

Annefleur Langedijk


Redactie

Annefleur Langedijk
Renske den Boon
Tamar Bruls
Esther Visser
Vince de Jong
Will van Houten (corrector)

Illustraties
Frank Landsbergen


Redactieraad

dr. B. Kruithof
prof. dr. F. van Vree
drs. L. Wenting
drs. M. Keestra
drs. S. Sitalsing


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Huidige redactie

Terug    ·   Over de site    ·   In English    ·   Vacatures

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Redactie

Annefleur Langedijk, hoofdredacteur
Esther Visser, promotie & penningmeester
Renske den Boon, algemeen redactielid
Tamar Bruls, algemeen redactielid
Vince de Jong, acquisitie
Will van Houten, algemeen redactielid
Boudewijn van den Berg, webmaster

Redactieraad

dhr. dr. B. (Bernard) Kruithof - Docent bij Algemene Sociale Wetenschappen en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies
dhr. prof. dr. F.P.I.M. (Frank) van Vree - Decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam
mw. drs. L.U. (Lucy) Wenting - Directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (Universiteit van Amsterdam)
dhr. dr. M. (Machiel) Keestra - Assistent professor bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en docent
mw. drs. S. (Sheila) Sitalsing - Journalist en nieuwscolumnist bij de Volkskrant

Annefleur Langedijk heeft haar bachelor Biomedische Wetenschappen op zak, waarbij ze afgestudeerd is op infectieziekten. Momenteel volgt ze vakken van de opleiding geneeskunde en werkt ze op de Spoedeisende Hulp van het AMC. Verder doet Annefleur onderzoek op het Tropencentrum en daarnaast werkt ze mee aan een multidisciplinair onderzoek over infectieziekten bij kinderen. Annefleur heeft van jongs af aan al de ambitie om iets met journalistiek te doen en ziet binnen Blind het perfecte huwelijk tussen haar wetenschappelijke achtergrond en passie voor schrijven. Het leuke aan interdisciplinariteit vindt ze dat je tot de meest interessante ideeën komt als je gedachten uit meerdere disciplines met elkaar verbindt. Annefleur is de hoofdredacteur van Blind. In deze functie combineert ze haar organisatorische eigenschappen met veel plezier met creativiteit en vooruitstrevendheid.

Esther Visser is tweedejaars student aan de interdisciplinaire onderzoeksmaster Brain & Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbinnen richt ze zich op Behavioural Neuroscience, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in hoe hersencellen ons gedrag faciliteren en wat hierin misgaat bij verscheidene psychopathologieën. Omdat Esther zich hiermee bevindt op het razend interessante snijvlak van de neurobiologie en menselijk gedrag, is een interdisciplinaire aanpak essentieel. Naast een fascinatie voor psychopathologieën, heeft deze enthousiaste sportfanaat een passie voor schrijven en houdt ze zich graag bezig met het populariseren van wetenschappelijke bevindingen. Binnen Blind combineert Esther dit alles en is ze naast algemeen redactielid ook hoofd Promotie (dus like, retweet en volg ons allen!) en beheert ze de kasstromen als punctuele Penningmeester.

Renske den Boon heeft na de bachelor Sociologie de overstap gemaakt naar de master International Relations, waar zij zich momenteel bezighoudt met migratie en kritische theorie. Haar nieuwsgierigheid naar hoe de wereld in elkaar zit wordt gemotiveerd door de mogelijkheid die deze kennis biedt om de wereld te veranderen. Met haar enthousiasme en onderzoekende houding is zij een nieuwe aanwinst als algemeen redactielid bij Blind.

Tamar Bruls is in haar laatste jaar van haar studie Algemene Sociale Wetenschappen. Deze interdisciplinaire studie heeft haar de mogelijkheid geboden om zich te verdiepen in haar brede interesses. Dit doet zij door het afronden van verschillende minoren, waaronder: Asian Studies, Urban Studies, Sociologie, Conflict Studies en Praktische Filosofie. Tamars positie als redactielid draagt bij aan zowel het brede wetenschappelijke kader van Blind, als het uitdiepen van deze academische interesses.

Vince de jong is masterstudent Sociologie, waarbij hij zich voornamelijk bezighoudt met Urban Sociology; gericht op de verstedelijking van de samenleving. Als redactielid bij Blind hoopt hij zijn journalistieke vaardigheden te ontwikkelen en mee te werken aan het beschikbaar stellen van bijzondere wetenschappelijke fenomenen voor een breder publiek. Daarnaast zal Vince zich bezighouden met de acquisitie van fondsen om de continuïteit van Blind te waarborgen.

Will van Houten is freelance corrector, ze zorgt voor lekker leesbare en foutloze teksten in Blind. Ze is nieuwsgierig naar alle hoeken van de wetenschap, vooral waar die elkaar raken.

Boudewijn van den Berg heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een groot deel van zijn werkende leven besteed aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, in casu Meertens Instituut en het interdisciplinaire Netherlands Institute for Advanced Studies. Boudewijn is voor dit moment de webmaster van Blind en heeft op basis van de bestaande structuur de site en het uiterlijk licht aangepast.

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities en activiteiten van Blind? Meldt u dan gratis aan voor onze digitale nieuwsbrief: