49    Digitale wereld

Love me Tinder: romantiek of algoritmen?
Serena Daalmans

Digitalisering van de vruchtbaarheid
Ellen Algera

3D-printen in de biomedische wetenschappen
Sylvia van Kogelenberg en Sarah-Sophia Carter

Hoe wilt u uw dossier, elektronisch of op papier?
Merel Spaander

Interview: Speelt digitalisering een rol bij burn-out bij millennials?
Merel Spaander

Online en offline pesten: zoek de verschillen
Beau Oldenburg en Gijs Huitsing

Can online gaming ditch its sexist ways?
Giovanni Luca Ciampaglia

Veiligheid en cyberspace
Paul Ducheine

colofon  issn 1879-8144  13 februari 2018

English   Over Blind       Vacatures
Volg ons:               
© 2004–2018 Blind    disclaimer   cookies

 

BLIND
 online interdisciplinair tijdschrift
Digitale wereld
alle edities      zoeken + vakgebieden       random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       
BLIND 49 - Digitale wereld
sluiten

Hoofdredactie

Annefleur Langedijk


Redactie

Annefleur Langedijk, hoofdredacteur
Esmee Schouten
Iza Korsmit
Merel Spaander
Nora van de WaterRedactieraad

dr. M. Dekker
dr. M. Keestra
drs. S. Sitalsing
prof. dr. F. van Vree
drs. L. Wenting


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Huidige redactie

Terug    ·   Over de site    ·   In English    ·   Vacatures

Contact: redactie@ziedaar.nl.
Klik hier voor vacatures

Redactie

Annefleur Langedijk, hoofdredacteur
Hedwig Ens, eindredacteur
Will van Houten, eindredacteur
Esmee Schouten, algemeen redactielid
Iza Korsmit, algemeen redactielid
Merel Spaander, algemeen redactielid
Nora van de Water, algemeen redactielid
Boudewijn van den Berg, webmaster

Redactieraad

dhr. dr. M. (Martijn) Dekker - Docent bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en Academic Director bij de Graduate School of Social Sciences

dhr. dr. M. (Machiel) Keestra - Assistent professor bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en docent

mw. drs. S. (Sheila) Sitalsing - Journalist en nieuwscolumnist bij de Volkskrant

dhr. prof. dr. F.P.I.M. (Frank) van Vree - Directeur van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies KNAW. Tevens hoogleraar Geschiedenis van Oorlog, Conflict en Herinnering aan de Universiteit van Amsterdam.

mw. drs. L.U. (Lucy) Wenting - Directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (Universiteit van Amsterdam)

Redactie

Annefleur Langedijk is promovendus op de afdeling Kinderinfectieziekten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht). Ze ziet in Blind het perfecte huwelijk tussen haar wetenschappelijke achtergrond en passie voor schrijven. Het leuke aan interdisciplinariteit vindt ze dat je tot de meest interessante ideeën komt als je gedachten uit meerdere disciplines met elkaar verbindt. Annefleur is de hoofdredacteur van Blind. In deze functie combineert ze haar organisatorische eigenschappen met veel plezier met creativiteit en vooruitstrevendheid.

Hedwig Ens heeft, gebruikmakend van de mogelijkheden die ze opzocht in binnen- en buitenland, met veel plezier haar studie Biologie afgerond, met een speciale interesse in parasitaire wespen en populatiedynamica. Een tijdlang bewandelde ze in Zürich het pad der promotiestudenten, om tot de conclusie te komen dat ze een voorkeur heeft voor een andere weg: de wetenschap toegankelijk maken. Vandaar dat ze nu werkt in Lausanne bij een wetenschappelijke open access-uitgever, en in haar vrije tijd via de wetenschapsjournalistiek en diverse creatieve projecten de magische wereld der wetenschap ontsluiert. Bij Blind gaat ze dat doen voor de geïnteresseerde niet-Nederlandstalige schrijvers en lezers.

Will van Houten is freelance corrector, ze zorgt voor lekker leesbare en foutloze teksten in Blind. Ze is nieuwsgierig naar alle hoeken van de wetenschap, vooral waar die elkaar raken.

Esmee Schouten is derdejaars student aan de Vrije Universiteit en doet haar Bachelor in Geschiedenis. Ze heeft gekozen voor de richting Global History, de economische en sociale geschiedenis van 1800 tot heden, met een specialisatie in Empires, Nations and people across borders, specifiek gericht op internationale betrekkingen tussen landen. Hiervoor heeft ze haar propedeuse in HBO Rechten gehaald, en ze gaat de minor Development Studies doen, een antropologische minor. Haar interesse ligt dus bij meerdere disciplines en die wil ze graag ook inzetten voor Blind.

Iza Korsmit is net afgestudeerd aan de master Brain and Cognitive Sciences, met een specialisatie in Cognitive Science. Na haar bachelors in Psychologie en Musicologie aan de UvA, begon zij aan haar master met het doel deze twee disciplines te combineren. Bij Iza speelt interdisciplinariteit een heel eigen melodie in haar hoofd, waarbij van alles aanhaakt, een tijdje blijft of het podium weer verlaat. Iza geeft Blind vleermuisoren.

Merel Spaander is tweedejaars student Brain & Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie in Behavioral Neuroscience. Ze doet ook een voorbereidend jaar voor haar master Gezondheidsrecht. Met een combinatie van beide masters en een bachelor Psychologie wil ze vanuit een interdisciplinair perspectief meer inzicht krijgen in verschillende psychologische stoornissen, en de juridische richtlijnen die ten grondslag liggen aan het medisch handelen in deze situaties. Als redactielid van Blind gaat ze interdisciplinariteit binnen de wetenschap toegankelijker maken en wil ze zo ook haar eigen kennis van verschillende disciplines verbreden!

Nora van de Water

Boudewijn van den Berg heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een groot deel van zijn werkende leven besteed aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, in casu Meertens Instituut en het interdisciplinaire Netherlands Institute for Advanced Studies. Boudewijn is voor dit moment de webmaster van Blind en heeft op basis van de bestaande structuur de site en het uiterlijk licht aangepast.

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities en activiteiten van Blind? Meldt u aan voor onze digitale nieuwsbrief: