42    Geluk

Wiskundig daten – oftewel: hoe vinden Alice en Bob elkaar?
Hedwig Ens

Gelukzoekers, vluchtelingen, asielzoekers
Marlou Schrover

Groter geluk voor een groter aantal
Ruut Veenhoven

Economie, welvaart en geluk
Arnold Heertje

De neurochemie van geluk
Esther Visser

Column: Zen en het einde van de jacht op geluk
André van der Braak

colofon  issn 1879-8144  22 december 2015

Alle edities   Vakgebieden            
            Over       Vacatures

BLIND
 online interdisciplinair tijdschrift
Geluk
alle edities      zoeken + vakgebieden       random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       
BLIND 42 - Geluk
sluiten

Hoofdredactie

Annefleur Langedijk


Redactie

Annefleur Langedijk
Annike Bekius
Renske den Boon
Esther Visser
Vince de Jong
Will van Houten (eindredactie)

Foto's:
Joris van Gennip


Redactieraad

dr. B. Kruithof
prof. dr. F. van Vree
drs. L. Wenting
dr. M. Keestra
drs. S. Sitalsing


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Huidige redactie

Terug    ·   Over de site    ·   In English    ·   Vacatures

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Redactie

Annefleur Langedijk, hoofdredacteur
Esther Visser, promotie & penningmeester
Renske den Boon, algemeen redactielid
Annike Bekius, algemeen redactielid
Vince de Jong, acquisitie
Will van Houten, algemeen redactielid
Boudewijn van den Berg, webmaster

Redactieraad

dhr. dr. B. (Bernard) Kruithof - Docent bij Algemene Sociale Wetenschappen en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies
dhr. prof. dr. F.P.I.M. (Frank) van Vree - Decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam
mw. drs. L.U. (Lucy) Wenting - Directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (Universiteit van Amsterdam)
dhr. dr. M. (Machiel) Keestra - Assistent professor bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en docent
mw. drs. S. (Sheila) Sitalsing - Journalist en nieuwscolumnist bij de Volkskrant

Annefleur Langedijk heeft haar bachelor Biomedische Wetenschappen op zak, waarbij ze afgestudeerd is op infectieziekten. Momenteel volgt ze vakken van de opleiding geneeskunde en werkt ze op de Spoedeisende Hulp van het AMC. Verder doet Annefleur onderzoek op het Tropencentrum en daarnaast werkt ze mee aan een multidisciplinair onderzoek over infectieziekten bij kinderen. Annefleur heeft van jongs af aan al de ambitie om iets met journalistiek te doen en ziet binnen Blind het perfecte huwelijk tussen haar wetenschappelijke achtergrond en passie voor schrijven. Het leuke aan interdisciplinariteit vindt ze dat je tot de meest interessante ideeën komt als je gedachten uit meerdere disciplines met elkaar verbindt. Annefleur is de hoofdredacteur van Blind. In deze functie combineert ze haar organisatorische eigenschappen met veel plezier met creativiteit en vooruitstrevendheid.

Esther Visser is tweedejaars student aan de interdisciplinaire onderzoeksmaster Brain & Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbinnen richt ze zich op Behavioural Neuroscience, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in hoe hersencellen ons gedrag faciliteren en wat hierin misgaat bij verscheidene psychopathologieën. Omdat Esther zich hiermee bevindt op het razend interessante snijvlak van de neurobiologie en menselijk gedrag, is een interdisciplinaire aanpak essentieel. Naast een fascinatie voor psychopathologieën, heeft deze enthousiaste sportfanaat een passie voor schrijven en houdt ze zich graag bezig met het populariseren van wetenschappelijke bevindingen. Binnen Blind combineert Esther dit alles en is ze naast algemeen redactielid ook hoofd Promotie. Like, retweet en volg ons!

Renske den Boon heeft na de bachelor Sociologie de overstap gemaakt naar de master International Relations, waar zij zich momenteel bezighoudt met migratie en kritische theorie. Haar nieuwsgierigheid naar hoe de wereld in elkaar zit wordt gemotiveerd door de mogelijkheid die deze kennis biedt om de wereld te veranderen. Met haar enthousiasme en onderzoekende houding is zij een nieuwe aanwinst als algemeen redactielid bij Blind.

Annike Bekius is afgestudeerd op de interdisciplinaire onderzoeksmaster Brain and Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbij heeft zij zich gefocust op de vraag hoe het brein informatie verwerkt om complexe cognitieve processen mogelijk te maken. Zij is net gestart met een PhD bij het MOVE researchinstituut aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De komende jaren zal zij zich bezighouden met onderzoek naar de interactie tussen het brein en de spieren bij de ontwikkeling van lopen bij kinderen met cerebrale parese, een bewegingsstoornis als gevolg van een hersenbeschadiging rondom de geboorte. Als redactielid van Blind hoopt ze haar interesse voor interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek over te brengen op een breder publiek. Ook beheert ze de kasstromen als punctuele Penningmeester.

Vince de jong is masterstudent Sociologie, waarbij hij zich voornamelijk bezighoudt met Urban Sociology; gericht op de verstedelijking van de samenleving. Als redactielid bij Blind hoopt hij zijn journalistieke vaardigheden te ontwikkelen en mee te werken aan het beschikbaar stellen van bijzondere wetenschappelijke fenomenen voor een breder publiek. Daarnaast zal Vince zich bezighouden met de acquisitie van fondsen om de continuïteit van Blind te waarborgen.

Will van Houten is freelance corrector, ze zorgt voor lekker leesbare en foutloze teksten in Blind. Ze is nieuwsgierig naar alle hoeken van de wetenschap, vooral waar die elkaar raken.

Boudewijn van den Berg heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een groot deel van zijn werkende leven besteed aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, in casu Meertens Instituut en het interdisciplinaire Netherlands Institute for Advanced Studies. Boudewijn is voor dit moment de webmaster van Blind en heeft op basis van de bestaande structuur de site en het uiterlijk licht aangepast.

Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities en activiteiten van Blind? Meldt u dan gratis aan voor onze digitale nieuwsbrief: