38    Slappe hap

Is het mogelijk om spiermassa op te bouwen in een negatieve energiebalans?
Martijn Bussen

Het brein op de automatische piloot
Sanne de Wit

Seksuele selectie in de evolutie van de mens
Patrice van de Vorst

Niet stijf? Hoezo slappe hap?
Rik van Lunsen

Decimatio
Josse Buschman

Column: Slappe hap: van gatenkaas tot slangenwereld
Antje Buisman
- 4 reacties

colofon  issn 1879-8144  22 april 2015

English   Over Blind       Vacatures
Volg ons:               
© 2004–2019 Blind    disclaimer   cookies

 

BLIND
 online interdisciplinair tijdschrift
Slappe hap
alle edities      zoeken + vakgebieden       random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       
BLIND 38 - Slappe hap
sluiten

Hoofdredactie

Annefleur Langedijk


Redactie

Inga Aarts
Esther Visser
Vince de Jong


Redactieraad

dr. B. Kruithof
prof. dr. F. van Vree
drs. L. Wenting
drs. M. Keestra
drs. S. Sitalsing


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Huidige redactie

Terug    ·   Over de site    ·   In English    ·   Vacatures

Contact: redactie@ziedaar.nl.
Klik hier voor vacatures

Redactie

Merel Spaander, eindredacteur
Mojdeh Feili
Frodi Fransman
Will van Houten
Rowan Koeleman
Nouschka Veerman
Nora van de Water
Boudewijn van den Berg, webmaster

Geboeid door HTML, CSS, JavaScript en PHP? Blind zoekt een webmaster. Stuur een e-mail met korte motivatie en cv naar: redactie@ziedaar.nl.

Redactieraad

dhr. dr. M. (Martijn) Dekker - Docent bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en Academic Director bij de Graduate School of Social Sciences

dhr. dr. M. (Machiel) Keestra - Assistent professor bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en docent

mw. drs. S. (Sheila) Sitalsing - Journalist en nieuwscolumnist bij de Volkskrant

dhr. prof. dr. F.P.I.M. (Frank) van Vree - Directeur van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies KNAW. Tevens hoogleraar Geschiedenis van Oorlog, Conflict en Herinnering aan de Universiteit van Amsterdam.

mw. drs. L.U. (Lucy) Wenting - Directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (Universiteit van Amsterdam)

Redactie

Merel Spaander is derdejaars student Brain & Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie in Behavioral Neuroscience. Ze doet ook een voorbereidend jaar voor haar master Gezondheidsrecht. Met een combinatie van beide masters en een bachelor Psychologie wil ze vanuit een interdisciplinair perspectief meer inzicht krijgen in verschillende psychologische stoornissen, en de juridische richtlijnen die ten grondslag liggen aan het medisch handelen in deze situaties. Als redactielid van Blind gaat ze interdisciplinariteit binnen de wetenschap toegankelijker maken en wil ze zo ook haar eigen kennis van verschillende disciplines verbreden!

Mojdeh Feili

Mojdeh is afgestudeerd van de master ‘English Literature in a Visual Culture’, waarbij de interactie tussen literatuur en visuele kunst centraal stond. Momenteel werkt ze als freelance redacteur/(copy)writer/vertaler. Ze doet vaak onderzoek naar gender en (migranten)identiteit in Engelstalige literatuur en is gespecialiseerd in de Amerikaanse cultuur met een focus op de periode van de tweede feministische golf en de seksuele revolutie. Wat betreft gender heeft ze vele invalshoeken al bekeken, zelfs de socio-biologische, en vindt dan ook dat interdisciplinair naar een onderwerp kijken alleen maar verrijkend is. Ze vroeg zich tijdens haar studie vaak af waarom er niet meer gekeken wordt naar literatuur vanuit andere vakgebieden. Dat ging niet altijd zonder strijd, maar leverde vaak geweldige resultaten op. Daarom vindt ze Blind de perfecte plek om meer te doen met haar interdisciplinaire houding. Ze is social mediaredacteur en zal ook boeken lezen en kritisch beoordelen voor de lezers.

Frodi Fransman

Frodi heeft net zijn bachelor ‘Sociologie’ aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en begint nu aan zijn interdisciplinaire master ‘Social Policy and Public Health’ aan de Universiteit Utrecht. In deze master wordt sociaal beleid naast sociologie ook vanuit andere disciplines bekeken. Deze interdisciplinariteit is voor hem belangrijk, omdat hij ervan overtuigd is dat weinig problemen kunnen worden opgelost vanuit één enkele invalshoek. Tijdens zijn academische leerweg is hij er ook achter gekomen dat het belangrijk is om wetenschappelijke analyses toegankelijk te maken voor een breder publiek. Bij Blind probeert hij hieraan bij te dragen als algemeen redacteur.

Will van Houten

Will is freelance redacteur/corrector voor een aantal Amsterdamse uitgeverijen en heeft een tic voor interdisciplinaire wetenschap. Zelf geen student meer, maar ze vindt het heel belangrijk dat studenten interdisciplinaire artikelen leren schrijven en ze kunnen publiceren op een zo breed mogelijk podium. Ze zorgt voor de d’tjes en de t’tjes, en geeft feedback op schrijfstijl en ideeën.

Rowan Koeleman

Nouschka Veerman

Nora van de Water

Boudewijn van den Berg heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een groot deel van zijn werkende leven besteed aan de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, in casu Meertens Instituut en het interdisciplinaire Netherlands Institute for Advanced Studies. Boudewijn is voor dit moment de webmaster van Blind en heeft op basis van de bestaande structuur de site en het uiterlijk licht aangepast.


Ideeën of suggesties voor een artikel of thema voor een toekomstig nummer van Blind zijn altijd welkom.

Neem hiervoor contact op met de redactie: redactie@ziedaar.nl.

Klik hier voor vacatures

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities en activiteiten van Blind? Meldt u aan voor onze digitale nieuwsbrief:Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor toezending van de e-mail met de links naar de nieuwe editie. Het adres staat opgeslagen bij MailChimp. MailChimp hanteert een eigen privacybeleid waarmee u instemt als u zich abonneert op onze nieuwsbrief. Elke nieuwsbrief toont een link waarmee toezending kan worden gestopt. Om uw adres eventueel nog te laten verwijderen uit het opzeggingenbestand stuurt u een e-mail aan redactie@ziedaar.nl.