‘Ik voel je energie’ rapt Ronnie Flex. We weten gevoelsmatig allemaal wel wat energie is. Het is het krachtige gevoel dat je kunt krijgen door te sporten. Het is de vibe die je uitstraalt. De zon die op je bol schijnt. Je tank vol fossiele brandstoffen. De calorieën in je Mars of Snickers die een energieboost geven. Het is de E in de vermoedelijk beroemdste natuurkundige formule: E = mc2.

Deze editie van Blind is helemaal gewijd aan het thema energie! Frans van Beek schreef een actueel artikel, waarin hij een interdisciplinaire aanpak voorstelt om de energietransitie tijdens en na de Covid 19-crisis voort te zetten. Nicholas Been deelt in zijn artikel het belang van lokale energie-initiatieven om ook jou in een burgerinitiatief aan de gang te krijgen. Mirjam Vossen vergelijkt in haar artikel de taal die wij voor energie gebruiken. Groen of grijs? Hopeloos ouderwets! Dit taalgebruik staat volgens haar de aanpak van de klimaatverandering fors in de weg.

Had de middeleeuwse timmermansleerling ook een burn-out? Is de burn-out een millennialprobleem? Op die vragen krijg je (geen) antwoord in het artikel van Blind-hoofdredacteur Margot Hoogerwerf. Tot slot schreven Margot en Sabrina van den Brink een artikel over de turbulente energie van De Sterrennacht van Van Gogh. Is er een verband te leggen tussen Van Goghs mentale gemoedstoestand en zijn woeste maar natuurkundig correcte weergave van een sterrennacht? Je leest het in dit artikel.

We wensen je veel nieuwe energie na het lezen van deze Blind!

 

Artikelen van editie 53 'Energie'

Succesfactoren die jou helpen bij de energietransitie

Het realiseren van een succesvolle energietransitie lijkt, gezien de hedendaagse snelgroeiende energiesector, voor velen vrijwel onmogelijk. Recente rapporten gepubliceerd door de Internationale Energie Agentur[1] en de mislukte onderhandelingen die plaatsvonden…